zondag 30 juli 2023

Mosselen eten in 't Hepke !!

 Mosselen!!!

We wonen alweer ruim zeven en een half jaar in Landgraaf. Ik durf best wel te zeggen, de mooiste provincie van het land qua uitzichten, heuvels en een Bourgondisch leven. In die jaren dat we hier wonen zijn we al tijden op zoek naar een restaurantje waar je gewoon goed mosselen kan eten. En dat is dus best wel een dingetje hier. In het begin weken we uit naar Bilzen in België, waar een restaurantje zat dat de perfecte mosselen serveerde, helaas hebben ze in 2022 hun deuren definitief gesloten en was het dus zoeken naar een redelijk alternatief. 

Natuurlijk stikt het hier van de restaurantjes met de meest heerlijke streekgerechten, maar mosselen??? We hebben ze nog niet echt kunnen vinden.

"'t Hepke"

Zoeken op internet leverde een paar weken geleden de naam ‘’t Hepke” op (voor de niet Limburgers ’t Hepke’ betekend het Hapje)  Een blik op de kaart gaf meteen aan dat ze mosselen in geuren en kleuren voor handen hadden, maar………………niet toen wij er heen wilde. Wat blijkt, ze hanteren hier nog het mossel seizoen. Vanaf half juni tot half maart zijn er volop mosselen te eten, maar daar tussen ligt de kwaliteit op een ander niveau en dus staan ze effe niet op de kaart.

 

We hadden de dagen zitten aftellen om toch maar een tafeltje te reserveren, helaas kwam er bij ons steeds wat tussen, maar vandaag 29 juni 2023 was het dus zover. (’t Hepke opent haar deuren alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.) Wij gingen mosselen eten in Geulle, bij ’t Hepke.

Met hoog gespannen verwachtingen kwamen we aan in Geulle. We kwamen binnen en werden meteen vriendelijk begroet door de gastvrouw Lisette Lardenoije en haar ‘zwarte brigade’ die, vrijwel geheel, bestond uit jonge horeca mensen die met veel enthousiasme bezig waren het de gasten naar de zin te maken. 

Er hing een huiselijk sfeertje wat overeenkwam met de rest van het bedrijf.

We werden naar ons tafeltje gebracht en onmiddellijk werd een bordje met olijven, stokbrood en een heel luchtige kruidenboter neer gezet als een prima entree voor wat nog komen gaat.


’t Hepke bestaat eigenlijk uit een aantal aan een geschakelde woonhuizen, die door de smaakvolle inrichting een gemoedelijke sfeer uitstralen. Het bedrijf is al ruim drie generaties in handen van de familie en de huidige gastvrouw is dus van de derde generatie. De vierde generatie draait al warm, een dochter die het evenbeeld is van de moeder en over de zelfde kwaliteiten beschikt om het de mensen naar de zin te maken. 

Nou zal u wel denken “wat heeft dat allemaal met die mosselen te maken?” Nou dat is simpel. Het ergens lekker eten, is niet alleen de kwaliteit van het voorgezette eten dat bepaald of het heerlijk is of niet, ook de sfeer en de entourage maken het een feest  om ergens te gaan eten. 

Een grote variatie aan heerlijke gerechten vulde de menukaart, de keuze was snel gemaakt, als voorgerecht koos mijn vrouw voor:

de Gamba’s!

Grote gebakken gepelde gamba’s geserveerd in gesmolten kruidenboter.

Ik ben gevallen voor:                                            De Gebakken mosselen met kruidenboter.

Met prei, selderij, uien gebakken ook in de kruidenboter.

Beide waren fantastisch bereid en een streling voor de tong. De gesmolten kruidenboter werd met een heerlijk stukje stokbrood gegeten. 

We hebben gekozen voor een glas witte droge huiswijn, een prima op temperatuur geserveerde droge witte wijn. 

Heerlijk koel dus! Tja, de Gamba’s en de mosselen moeten natuurlijk wel zwemmen!

De kaart geeft een grote hoeveelheid aan variatie waarop uw mosselen klaar gemaakt kunnen worden. Naast de mosselen treft u ook vele ander gerechten aan zodat er voor een ieder wat wils is. Wij hebben dit keer gekozen voor:

De gekookte mosselen met look en room.

Bereid met prei, selderij, uien, verse zwarte peper en knoflook gekookt in room.

Een grote schaal met heerlijk dampende mosselen in een echte mosselsoep van room en knoflook met een prima boeket aan verse mosselgroenten deden je watertanden nog voordat een mossel je mond had bereikt.                                                                            Ruim een en een kwart kilo mosselen per persoon is meer dan voldoende, zodat je elkaar niet hoeft aan te zitten kijken of je nog een mosseltje zal nemen of niet. 


Ik hoop dat het duidelijk is dat we hebben genoten van het eten, werkelijk zeer de moeite waard en ik weet nu al zeker dat dit absoluut niet de laatste keer is geweest dat we daar te gast waren.

Het tafelen afgesloten met een perfect geserveerde en aangeklede, espresso. Uitstekend kopje dat je niet vaak meer tegenkomt (jammer dat het glaasje helder koud water ontbrak, maar dat mocht de pret niet drukken) voor een toetje was helaas geen plaats meer, maar wat we voorbij zagen komen zag er in ieder geval voortreffelijk uit. 

De gerechten zijn best prijzig maar niet over de top, voor de kwaliteit is het dan ook gewoon top.

Na een kleine twee uur te hebben getafeld zijn we vol en voldaan huiswaarts gekeerd en hebben we in de auto nog een poosje na zitten praten over het heerlijke dinertje en de gezellige sfeer en prettige in het restaurant en de vriendelijke manier waarop we werden bediend. 

Kortom, Lisette Lardenoije, bedankt dat we te gast mochten zijn en graag tot een volgende keer!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten